9 de maig del 2020

Mor Little Richard, un dels pares del rock’n’roll


Richard Penniman, conegut musicalment com a Little Richard a mort aquest 9 de maig a l’edat  de 87 anys.

Nascut a Macon, Georgia, el 1932 va ser una dels pioners del rock and roll amb títols tan emblemàtics com Long Tall Sally, Rit It Up, Lucille o Good Golly Miss Molly, que interpretava amb el seu estil salvatge i apassionat.

Va ser admirat i seguit per molts joves que es  van endinsar en la nova música rock que arribava dels Estats Units a través de les seves cançons. Entre aquells joves hi havia els Quarrymen, a Liverpool i més tard els Beatles.

Richards va actuar a New Brighton, el 12 d’octubre de 1962 contractat per Brian Epstein, mànager dels Beatles, en un concert en el que hi van participar també els Beatles. Al migdia també seria al Cavern en l’actuacio dels Beatles. Repetirien el concert el 28 d’octubre a Liverpool. El teclista de Little Richard era Billy Preston. També van coincidir a Hamburg.

Segons recull Iván Moldes al seu llibre Los Beatles y sus héroes musicales (Editorial Milenio,2006), els Beatles van interpretar al llarg de la seva carrera fins a 14 temes diferents de Little Richards, molts dels quals a l’època dels Quarrymen i els primers Beatles, i un parell (Jenny, Jenny i Slippin’ And Sliddin’ en les sessions de Let It Be. En total, els Beatles van interpretar fins a 254 vegades en directe algun tema seu.

Tanmateix, Little Richards també va versionar els Beatles (I Saw Her Standing There, per exemple).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada