26 d’abril del 2020

El llibre ‘Help! La eclosión del pop’, analitza cançó a cançó el cinquè disc dels Beatles


Enrique Torras ha especialitzat les seves investigacions a l’entorn dels Beatles en l’anàlisi detallat dels seus discos. Després de The Beatles. A Hard Day’s Night i Beatles For Sale. El éxito de todos mis fracassos, Torras ens proposa ara un estudi detallat del cinquè disc del grup.

Més enllà del context històric, aquest llibre fa una anàlisi de totes les cançons enregistrades i publicades durant els 13 dies que els Beatles van treballat a l’estudi, entre la segona meitat de febrer fins la primera de juny de 1965. Es varen gravar 20 temes durant 67 hores de treball a l’estudi. El llibre analitza cada una d’aquestes cançons, els seus aspectes tècnics, la seva estructura musical i les lletres. Analitza tots els detalls, fins i tot el que es va enregistrar a cada pista.

Aquest és un llibre eminentment tècnic, amb detalls profunds i detallats, que convé llegir amb una bon equip de música al costat per a copsar tots els detalls. Un llibre de profunditat.

Cal destacar que Enrique Torras dedica un apèndix del llibre a la figura del català Francesc Gabarró, alumne de Pau Casals exiliat a Anglaterra que va treballar a la London Symphony Orchestra i que va participar amb el seu celo en algunes sessions de gravació als estudis Abbey Road amb els Beatles, entre elles Yesterday i A Day In The Life.

The Beatles. La eclosión del pop. Enrique Torras Bosch. California Editorial. Pineda de Mar, 2019. 278 pàgines. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada